Polecamy

reklamy9902

Lidl od 24.09 do 30.09

reklamy9912

Media Expert od 20.09 do 3.10

reklamy13

Katalog eobuwie.pl

reklama9999999976

Katalog Castorama - Ogród 2018

reklama999902

Deichmann - Kolekcja butów skórzanych

reklamy97

Drogerie Natura od 13.09 do 26.09

reklamy60

Komputronik - Najlepsze O!ceny

reklamy26

Katalog Go Sport - Rowery i skate 2018

Delikatesy Centrum od 13.09 do 19.09

przegladaj-gazetke

'Rzeźnik cen' - nowa gazetka promocyjna Delikatesów Centrum.

 

Polecane promocje z gazetki Delikatesów Centrum:

  Ser Złoty Mazur 100 g - 0,99 zł*.

  Rosół Winiary 120 g - 2,89 zł.

  Ryż Risana 1 kg - 3,49 zł.

 

* - cena obowiązuje przy zakupach za min. 49 zł. Cena promocyjna ser Złoty Mazur obowiązuje w dniach 14 i 15 września 2018 r. lub do wyczerpania zapasów. By móc skorzystać z promocji, należy zrobić zakupy za min. 49 zł (bez napojów alkoholowych, wyrobów tytoniowych, doładowań do telefonów, mleka modyfikowanego oraz papryki czerwonej). Podane ceny promocyjne są cenami maksymalnymi. Maksymalnie 300 g sera na paragon.

 

  Oferta ważna od 13.09 do 19.09 albo innych dat wskazanych na poszczególnych stronach gazetki lub do wyczerpania zapasów.

Polecane gazetki:

lidl
gazetka textilmarket
gazetka media expert
gazetka media markt

Zobacz także:

• inne gazetki promocyjne z kategorii Delikatesy i minimarkety,

• najnowsze gazetki promocyjne.

 

Tydzień włoskich smaków

 

1. Starter: Piadina z dodatkami

 

Składniki: 400 g mąki, 50 g smalcu, 150 ml mleka, 150 ml wody, łyżeczka soli.

 

Dodatki: szynka włoska, dowolna cienko pokrojona kiełbaska, ser ricotta, ser mascarpone, suszone pomidory, rukola, ser Grana Padano, pesto bazyliowe.

 

Wymieszaj składniki ciasta i zagniataj je kilka minut, aż stanie się elastyczne. Uformuj kulkę, zawiń ją w folię spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj na cienkie placki. Aby uniknąć przyklejania do blatu, posyp go mąką. Na rozgrzanej patelni piecz ciasto po 2 minuty z każdej strony. Jeśli zauważysz pęcherzyki, nakłuj je widelcem. Zdejmij piadinę, na jednej połowie ułóż ulubione dodatki i przykryj ją drugą połową.

 

2. Obiad: Sałatka z makaronem z czerwonym pesto, oliwkami i mozzarellą

 

Składniki: 400 g makaronu, 80 g rukoli, 100 g czarnych oliwek, 40 g kaparów, 150 g sera mozzarella.

 

Dressing: 1 słoik czerwonego pesto, 4-5 łyżek stołowych oliwy z oliwek, 2 łyżki stołowe octu balsamicznego, 3-4 łyżki stołowe rosołu warzywnego, sól, świeży pieprz.

 

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pesto wymieszaj z oliwą, octem balsamicznym i rosołem, dopraw solą i pieprzem. Dressing wymieszaj z makaronem. Dodaj rukolę, oliwki, kapary i pokrojoną mozzarellę.

 

3. Deser: Tiramisu z borówkami

 

Składniki: 250 ml zaparzonej mocnej kawy, 50 ml likieru kokosowego Malibu, 1 szklanka borówek, 4 żółtka (w temp. pokojowej), 4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru, 250 g sera mascarpone, 100-150 g podłużnych biszkoptów kakao (do posypania), bazylia (do dekoracji).

 

Kawę wlej do głębokiego talerza i wymieszaj z likierem. Ostudź. Żółtka połącz z cukrem i miksuj ok. 8 minut, aż masa stanie się puszysta i gładka. Zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj ser mascarpone, cały czas ubijając. Biszkopty namocz delikatnie w kawie i ułóż na dnie pucharka, przykryj kremem i posyp  borówkami. Następnie ułóż drugą warstwę biszkoptów, kremu i borówek. Wstaw do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Przed podaniem tiramisu posyp kakao i udekoruj bazylią.