Polecamy

reklamy9982

Lidl od 12.11 do 17.11

reklamy9977

Media Expert od 2.11 do 15.11

reklamy9996

Textil Market od 14.11 do 27.11

reklamy9985

Jula od 8.11 do 2.01

reklamy40

Lookbook Mohito Jesień 2018

reklamy9987

Drogerie Natura od 8.11 do 21.11

reklamy9988

Neonet od 8.11 do 21.11

reklamy26

Katalog Go Sport - Rowery i skate 2018

Delikatesy Centrum od 13.09 do 19.09

przegladaj-gazetke

'Rzeźnik cen' - nowa gazetka promocyjna Delikatesów Centrum.

 

Polecane promocje z gazetki Delikatesów Centrum:

  Ser Złoty Mazur 100 g - 0,99 zł*.

  Rosół Winiary 120 g - 2,89 zł.

  Ryż Risana 1 kg - 3,49 zł.

 

* - cena obowiązuje przy zakupach za min. 49 zł. Cena promocyjna ser Złoty Mazur obowiązuje w dniach 14 i 15 września 2018 r. lub do wyczerpania zapasów. By móc skorzystać z promocji, należy zrobić zakupy za min. 49 zł (bez napojów alkoholowych, wyrobów tytoniowych, doładowań do telefonów, mleka modyfikowanego oraz papryki czerwonej). Podane ceny promocyjne są cenami maksymalnymi. Maksymalnie 300 g sera na paragon.

 

  Oferta ważna od 13.09 do 19.09 albo innych dat wskazanych na poszczególnych stronach gazetki lub do wyczerpania zapasów.

Polecane gazetki:

lidl
gazetka textilmarket
gazetka media expert
gazetka media markt

Zobacz także:

• inne gazetki promocyjne z kategorii Delikatesy i minimarkety,

• najnowsze gazetki promocyjne.

 

Tydzień włoskich smaków

 

1. Starter: Piadina z dodatkami

 

Składniki: 400 g mąki, 50 g smalcu, 150 ml mleka, 150 ml wody, łyżeczka soli.

 

Dodatki: szynka włoska, dowolna cienko pokrojona kiełbaska, ser ricotta, ser mascarpone, suszone pomidory, rukola, ser Grana Padano, pesto bazyliowe.

 

Wymieszaj składniki ciasta i zagniataj je kilka minut, aż stanie się elastyczne. Uformuj kulkę, zawiń ją w folię spożywczą i odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i rozwałkuj na cienkie placki. Aby uniknąć przyklejania do blatu, posyp go mąką. Na rozgrzanej patelni piecz ciasto po 2 minuty z każdej strony. Jeśli zauważysz pęcherzyki, nakłuj je widelcem. Zdejmij piadinę, na jednej połowie ułóż ulubione dodatki i przykryj ją drugą połową.

 

2. Obiad: Sałatka z makaronem z czerwonym pesto, oliwkami i mozzarellą

 

Składniki: 400 g makaronu, 80 g rukoli, 100 g czarnych oliwek, 40 g kaparów, 150 g sera mozzarella.

 

Dressing: 1 słoik czerwonego pesto, 4-5 łyżek stołowych oliwy z oliwek, 2 łyżki stołowe octu balsamicznego, 3-4 łyżki stołowe rosołu warzywnego, sól, świeży pieprz.

 

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pesto wymieszaj z oliwą, octem balsamicznym i rosołem, dopraw solą i pieprzem. Dressing wymieszaj z makaronem. Dodaj rukolę, oliwki, kapary i pokrojoną mozzarellę.

 

3. Deser: Tiramisu z borówkami

 

Składniki: 250 ml zaparzonej mocnej kawy, 50 ml likieru kokosowego Malibu, 1 szklanka borówek, 4 żółtka (w temp. pokojowej), 4 łyżki drobnego cukru lub cukru pudru, 250 g sera mascarpone, 100-150 g podłużnych biszkoptów kakao (do posypania), bazylia (do dekoracji).

 

Kawę wlej do głębokiego talerza i wymieszaj z likierem. Ostudź. Żółtka połącz z cukrem i miksuj ok. 8 minut, aż masa stanie się puszysta i gładka. Zmniejsz obroty i stopniowo dodawaj ser mascarpone, cały czas ubijając. Biszkopty namocz delikatnie w kawie i ułóż na dnie pucharka, przykryj kremem i posyp  borówkami. Następnie ułóż drugą warstwę biszkoptów, kremu i borówek. Wstaw do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Przed podaniem tiramisu posyp kakao i udekoruj bazylią.